Ekologisk Smulpaj med öl inkokta äpplen
200 g smör, jag använder veganskt
2 dl valfritt mjöl, jag använder mandelmjöl
1 dl kokos socker
4 dl havregryn, jag använde mig av dinkelflingor
Valfri fyllning, jag hade i äpplen
Smält smöret och blanda ner mandelmjöl, kokos socker samt dinkelflingorna. Låt det stå och svälla under tiden du skär upp äpplena. Släng ner äppelbitarna i ett stekjärn, fyll på med ölen och låt det koka in. Släng ner fyllningen i en pajform, sprinkla över kanelen och strö sedan på smulet. Grädda i 175° ca 20 min och servera den sen ljummen med havrevaniljsås♥
Det sägs att öl har stora hälsofördelar och här under kan ni se ett urklipp om varför:
"Forskare Silja Home säger i tidningen Ilta-Sanomat att öl innehåller många vitaminer och näringsämnen som är viktiga för den allmänna hälsan. De vitaminerna finns varken i vin eller starksprit.
Öl förebygger hjärt- och kärlsjukdomar, cancer, benskörhet, demens, alzheimer och vuxendiabetes. Ölet håller också blodtrycket i schack.
Enligt Silja Home räcker två stora öl (45-50 cl) för att fylla hälften av människans dagliga behov av B-vitamin.
Bra för vegetarian
Särskilt för vegetarianer är det viktigt att få i sig tillräckligt med B-vitaminer och då kan en kombination av öl och vitaminpiller vara lämpligt, föreslår den finska forskaren.
Aftonbladets ölexpert Göran Winbergh är inte alls förvånad över att öl är nyttigt - han är mer förvånad över att finnarna kommit på det här nu.
- Det har varit känt i 50 år att öl innehåller både mineraler, spårämnen och alla vitaminer utom C-vitaminet, säger han.
- En amerikansk näringsprofessor sa en gång att ska man ta med sig en dryck till en öde ö för att klara sig så länge som möjligt så är öl det självklara valet."
Källa: Aftonbladet
Låter supergott! Och så himla fin form du har😍