Metallsugrör, bivaxduk och menskoppen

Här är lite småshopping från Gram Malmö, Sveriges första förpackningsfria butik♥

Metall sugrör med en tillhörande liten borste för att kunna rengöra smidigt.
Fri från plast, BPA, PVC och ftalater. Rostfritt stål är ett säkert och giftfritt alternativ gentemot plast som sprider kemikalier vid kontakt med vatten.

Bivax duk istället för plastfolie som man kan använda om och om igen.
"Håll din mat fräsch utan plast! Duken kan användas till förvaring av grönsaker, bröd, ost, middagsrester, jäsande degar, etc både i och utanför kylskåpet. Förslut med hjälp av värmen från dina händer. Vaxet stabiliseras då det kyls ner och behåller den önskade formen. Återanvänd. Rengör i kallt vatten och med milt rengöringsmedel. Undvik att torka i direkt solljus. Gjord av återanvänt bomullstyg och bivax. Då alla textiler är återvunna så kommer mönster och färger att variera. Aktuella mönster och färger uppdateras löpande."
Källa: Mårda shop

Mitt bästa köp, OrganiCup!
Inga fler tamponger eller bindor, att jag inte använde det här på yngre dar (för dom har väl funnits reltativt länge, menskopparna?). Jag råder er alla att införskaffa denna lilla mojäng, livet blir så mycket lättare!
"Allt fler kvinnor väljer menskopp istället för bindor eller tamponger. Fördelarna är många: Förhindrar torrhet och irritation – koppen samlar upp istället för att absorbera. Inget läckage eller dålig lukt. Lätt att alltid ha med – ingen förpackning med bindor eller tamponger som tar slut vid fel tillfälle. Mindre påverkan på plånbok och miljö – rätt skött håller en menskopp i tio år. Den här menskoppen kommer från OrganiCup och är tillverkad helt i medicinskt silikon. Materialet är mjukt och formar sig bekvämt efter kroppen. Koppen kan sitta upp till tolv timmar innan den behöver tömmas, beroende på hur riklig menstruationen är. Den är säker, hygiensk och lätt att rengöra med vanligt vatten. OrganiCup sitter på plats och håller tätt tack vare ett lätt vakuum. Du kan både sova och sporta med den – koppen ramlar inte ut. OrganiCups menskopp är certifierad med den internationella allergi-certifieringen ”Allergy Certified”, vilket innebär att den inte innehåller ämnen som kan medföra allergier. Produkten är även nominerad till bästa produkt i Allergy Award 2017. Instruktioner och förvaringsväska i bomull medföljer."
Källa: Naturligt Snygg
bivax - ekologiskt - hållbar - hållbart - ingetplast - metallsugrör - mårda - mårdashop - naturligtsnygg - organicup - sugrör
Lillemmish- mode - inspo

ha en bra dag

kram

Svar: Detsamma :D
oddeco

dettanyaliv.blogg.se

alltså menskopp är verkligen så sjukt bra grej!!! Helt otroligt att det inte är mer populärt än vad det är! Billigt, smidigt och miljövänligt!! :D

Svar: Visst är det!! dom borde prata om menskoppen i skolorna istället för tamponger (om man nu gör det?) :P
oddeco

Powered by Jasper Roberts - Blog