2017 April

Favorit inlägg i April♥
 
"Jag och min pappa♥
 
Min fina pappa, han har inte haft det lätt och jag är världens lyckligaste dotter över att han och mamma fann varandra. Min pappa var ung och dum, lite av en rebell och har inte alltid valt den bästa vägen. Men oavsett så har han blivit formad till en helt fantastisk människa. Min pappa har format mig till den sociala och måldrivna människan jag är idag. Pappa som är världens bästa pappa lyckas alltid överraska med sin spontanitet (tror jag har fått min spontanitet från han). Livet ska inte vara tråkigt, livet ska vara fyllt med adrenalin. Ja han är rallyförare, han är raggare, han har eget företag, han älskar livet och han har ett så stort hjärta fyllt med kärlek som bara måste få komma ut. Underbara pappa som skämmer bort oss med restauranger, bruncher, godis och allt annat gott livet har att erbjuda. Att han lyssnar på sin dotter om hennes mijlötjat och tar åt sig av det. Han är alltid glad åt nya människor som kommer in på livet. En öppensinnad underbar pappa♥ Vi älskar att ha med våra föräldrar på fester som hålls och så har det varit nästan hela livet, dom är som våra bästa kompisar.
 
Jag tror att såfort barnbarnen kommer så lär han vara först med att omfamna dom och slänga massor med kärlek in i deras huvuden. Det har han själv erkänt att så kommer det bli (han har lite ångest över att min bror inte är ett dugg bilintresserad, haha) och ja han är galen i veteran bilar, han har lovat mig en rosa impala haha! Pappa är så himla fin och ger dom bästa kramarna i hela världen. Hans musikintresse har smittat av sig på mig (STORT Elvisfan, 60 tals rocknroll överhuvudtaget). Det är tack vare pappa som jag är totalt galen i choklad, för det är han med. Vi plockar dom bästa godispåsarna, vi kan be varandra köpa godis för vi vet exakt vad den andre tycker om.
 
Jag hade kunnat skriva i evgiheter om min pappa, här var en kort version och det kommer säkert fler versioner i framtiden.
 
Tack pappa för att du är en helt underbar pappa, du och mamma delar lika stor skyldighet till hur jag blev som jag blev♥ Iloveyou."
 
"JAG ÄR KÄR I MITT NYA SKAL och telefon!
 
Häromveckan hände det, min f.d telfeon gav upp till slut. Detta resulterade i att jag behövde köpa en ny telefon, jag ville verkligen köpa en begagnad! Jag drog iaf slutsatsen att om jag nu vill jobba med sociala medier så är det ytterst viktigt att mina elektronikprylar är topnotch. Det fick bli en Iphone 7 som åkte med mig hem!
 
Jag hade en sony innan och älskade telefonen, kameran samt batteri tiden vart fantastiskt bra (kameran blev dock sämre den senaste tiden). Problemet med dom här telefonerna är att det är nästintill omöjligt att hitta miljövänliga skal?! Helt sanslöst, det är nästan bara Iphone som har miljövänliga skal. Jag kan erkänna att det var lite därför jag ville satsa på Iphone igen, DESSUTOM fick jag höra dagen efter eller läsa att Apple har bestämt sig för att satsa på att bli mer miljövänliga gällande bla deras metaller.
 

"Vi sliter hårt för att slita mindre på planeten."

"Klimatförändringarna går inte att förneka. Jordens resurser räcker inte för evigt. Och teknik måste vara säker för människor att tillverka och använda. Vi ifrågasätter inte de här faktumen – vi utmanar oss själva och frågar vad vi kan göra åt dem i varje del av vår verksamhet."

Ovan har ni ett urklipp från deras miljö statusrapport, klicka in er på länken för att läsa mer om hur dom bidrar till vårar kllimat: https://www.apple.com/se/environment/

 

För er som vill veta lite mer om mitt nya skal så kan jag länka till hemsidan här och en liten artikel om just mitt skal♥ Här är länken till http://dittskal.nu/ och nedan kommer ett litet urklipp.

"Ett skal från Pela som är helt gjort på växter! Nedbrytbart i komposterbar miljö på endast 6 månader!
Varför ha ett oljebaserat skal som håller i 300 år när man i snitt byter mobil efter 18 månader?
Vackert, grönt skal med linfibrer som ger det en helt unik struktur! Skalet är organiskt och känns naturligt och varmt mot din hud.
Vid tillverkning av linolja odlar man lin på stora fält. Då jorden har svårt att ta upp resterna efter ett års skörd brukar bönderna elda upp dem – nu används det istället till dessa fantastiska skal och ger ett helt naturligt, giftfritt och organiskt nedbrytbart skal!

Fritt från gifter – Ett helt giftfritt skal som skyddar dig, naturen och de i din omgivning

Motarbeta global ojämlikhet – Alla Pela-cases du köper av oss är tillverkade i Kanada och packade i Sverige.

Nöjd-kund-garanti – Om du inte är helt och hållet nöjd, kontakta oss inom 30 dagar för fullständig återbetalning

Tillverkade i Flaxstic™ – Ett biologiskt nedbrytbart material baserat på växter

Mjukt och böjbart – Lätt att sätta på och ta av din telefon

Slät yta – Lätt att få in och ur fickor

Strömlinjeformad design – skyddar din telefon och behåller den slimmade känslan

Varje skal är unikt – Linfiber hjälper med styrka och ger en unik look på varje skal."

 

#HAPPICHALLENGE"

"Jag ÄLSKAR den här konstnärens skapelser, dom finns överallt i Malmö och är så otroligt vackra varenda en♥
 
Mina medmänniskor, alldeles nu börjar climate march! Jag har valt att hoppa in på jobb ett par timmar så min kära mentor samt förebild kan få gå och visa alla att vi vill ha förändring♥ Alla kan vi göra skillnad oavsett om vi går på Climate March eller inte! Det finns så otroligt många förebilder man kan följa på instagram, facebook, bloggar, vloggar och så mycket mer♥
 
"People´s Climate March Malmö

Den 29 april har Trump suttit i 99 dagar. Presidenten har attackerat FN:s klimatavtal och klimatforskningen. På många platser mobiliseras därför ett motstånd och driva på för kraftfulla klimatåtgärder.

I Malmö samlas vi till en ny People’s Climate March till stöd för vår framtid och den solidariska klimatrörelsen runt om i världen.
Ett hållbart klimat, fred, jämlikhet och social hållbarhet hänger ihop. Därför bjuder vi in rörelser och människor som kämpar för hållbara jobb, för kvinnors villkor, för ursprungsfolk och mänskliga rättigheter, att göra People’s Climate March Malmö till en gemensam manifestation för en hållbar framtid.

Tidsschema:
12.00 Konsthallen, DJ & ansiktsmålning
12:30 Uppsamling inför marschen
13.00 Avgång via gågatan
13.55 Framme Stortorget 
14.00 Tal & musik
14.45 Engagemangstorg
15.30 Slut

Talare:
Ellie Cijvat (Jordens Vänner)
Linda Birkedal (Naturskyddsföreningen)
Shora Esmalian (författare)
Alice Andersson (PUSH Sverige)
Catarina Rolfsdotter (Föräldravrålet)
Olof Källgarn (Fossil Free)
Hugo Malm (Holma Folkhögskola), REKTORN PÅ MIN SKOLA♥

Moderator: Ahmed Al-Qassam

Deltagare:
Naturskyddsföreningen
Jorden Vänner
Fenix Miljöförening
Föräldravrålet
Fältbiologerna
Djurens rätt
Latinamerikagruppen
PUSH Sverige
Miljöpodden
Svalorna Indien Bangladesh
Fossil Free/Divestera AP-fonderna
Ibn Rushd Svenska kyrkan
Kontrapunkt
Skiftet
Holma Folkhögskola, MIN SKOLA♥
Ronnebygatans ekolivs
Gram Malmö, MITT JOBB♥
Transport fackförbund
Vänsterpartiet
Ung Vänster
Miljöpartiet
Grön Ungdom
Gröna Studenter
Centerpartiets ungdomsförbund
Feministiskt Intiativ
Djurens Parti"
 
#HAPPICHALLENGE"
 
"Jobb på In the Pink

 För alla ni som åker till Malmö och hoppar av på centralen, In the Pink ligger utanför! Inte på den sidan där bussarna går utan på andra sidan i ett stort grönt glashus. Hållbart samt supernyttig och underbart got mat/fika♥

 

Häromdagen så begav jag mig till In the Pink för lite jobbtid innan det vart dags för nästa jobb på Saluhallen i Malmö (Gram).  Jag försöker undvika att jobba hemma till största del, detta beror på att om jag nu ska vara egenföretagare så måste jag ha en safezon, en fristad. Det är så otroligt lätt att överarbeta när man sköter sitt eget och för mig kan det vara betydelsefullt att behålla mitt hem som en stressfri plats. Givetvis kommer jag att ha ett mini kontor såsmåningom men då får jag enbart hålla till där samt att jag ska försöka hålla mig borta så gott det går då det finns hur många platser som helst där man kan mingla med andra egenföretagare (detta är optimalt då man får dela en hel del erfarenheter med väldigt intressanta människor). Jag vet inte vad ni tycker? Man kanske har mer fokus av att jobba hemma, eller så finns det ställen man kan vara på privat dock så kostar dom ställena för det mesta. Jag själv kommer förmodligen hänga på Minc eller STPLN.

 

#HAPPICHALLENGE"

"Hur viktigt är inte det här citatet? Att alltid ha det i åtanke även vid svåra tider.
 
"Let all that you do be done in love."
 
Detta kan förknippas med en massa olika delar av livet, min första tanke som kom upp var jobb. Att jobb för mig handlar om något jag brinner för, något jag vill ska gå bra för, att göra det lilla extra för osv.
Min mamma har alltid sagt till mig att vad du än gör så jobba med något som gör dig lycklig samtidigt som hon har lärt mig att vända på mina tankar till mera glädje. Då kanske många tänker att nä men vem blir lycklig av att jobba på Burger King? Ni som tänker detta borde tänka om. För det är bara era tankar som styr, visst kanske det inte är framtidsvisionen att stanna i gatuköket eller så är det det. Oavsett är det lyckan du själv skapar. Jag lyssnade på framgångspodden häromdagen där dom intervjuade Lofsan. Den inspirationen hon strålade var fantastisk och hon berättade om sin tid på burger king och hur underbart det var. Hon gjorde hela jobbet till en rolig grej.
 
Ibland går saker och ting inte ihop. Ibland hamnar man på ställen där man bryts ner oavsett hur mycket en försöker kämpa. Då kan det vara läge och bryta loss för att undvika den onda cirkeln. Ibland behöver man bara byta bort delar av sitt liv för det finns verkligen ingert som kan göras åt det.
 
Hela grejen är att sluta klaga på era jobb och gör något bra av det. Jag är enormt tacksam över alla mina jobb som jag har haft och växt med, dom har gjort mig till en starkare människa och fått mig att kämpa på ännu mer.
 
Även stress överallt kan göra ont och man glömmer att använda kärleken. Så detta är en påminnelse, let it all be done with love♥
 
#HAPPICHALLENGE"
 
"Här kommer länkarna till alla produkter jag fick i min Naturalbox (som det finns en unboxing vlogg på min kanal om)♥
 
Up Your Matcha 40g. 100% ekologiskt certifierad matcha. Matcha är ett pulver som framställs genom mala jungfruliga teblad i kvarnar. Matcha innehåller antioxidanter, koffein och L-theanin vilket bidrar till ökad energi, koncentration och fettförbränning. Passar utmärkt till bakning, matlagning, drycker, veganer, grönte-fantaster och superhjältar! 
 
King soba - nudlar av pumpa, ingefära och ris 250 g. Dessa nudlar är ekologiska, glutenfria och veganska, perfekta att ha till en god wokrätt eller gryta.
 
LoveRaw. Rosehip & Lemon - Superfood Energy Bar 48 g. Äntligen finns LoveRaw Superfood Energy Bar i Sverige. Efter stor succé och hyllning i London finns nu LoveRaw hos Ecoliving.se En fantastisk bar med sagolik smak och innehåll. Innehåller rå nyponros och citron som är en rik källa på C vitamin, antioxidanter. LoveRaw innehåller ekologiska ingredienser som sakta torkar i 38 grader för att behålla vitaminer och mineraler. RAW, VEGAN & ORGANIC + Glutenfri.
 
Raw Gorilla Munchies (hittade ingen länk). Ekologiska, glutenfria, paleo, mjölkfria, inget socker och lämpliga för veganer. Små munchiesbitar med smak av maca och kanel gjorda på frukt samt nötter. Perfekta snacket när sötsuget slår till eller bara behöver lite energi.
 
Biona organic -  mini frukt björnar 75 g, med en stor variation av smaker som  t.ex citron, ananas, äpple,svart vinbär, hallon och apelsin är det svårt att inte hitta din favorit Ekologiskt veganskt och glutenfritt.
 
Phenomé Cooling Eye Puffiness minimizer från Phenome High Potency.Ekologiskt hudvårdsmärke som hyllats i svensk och internationell media såsom King Magazine och Café. Utomordentligt hög kvalitet, men fantastiska råvaror. Underbart svalkande doftfri eye gel för män. Det minskar svullnad och mörka ringar runt ögonen. Gelen minimerar symtom på trötthet och stress, vilket gör att dina ögon ser utvilade ut.
 
Choc-o-lait varmchoklad med smak a karamell. En smakfull och krämig chokladdryck som du får genom att doppa kuben i en kopp varm mjölk. 
 
Rude Health - GF Bovete & Chia Kex 150 g. Bovete är ett pseudo-korn, närmare släkt med rabarber än vete. Den har en grov, mörk konsistens som fungerar perfekt som ett lätt luftigt kex. Det har en kraftig smak och framhäver på ett bra sätt andra smaker så att du kan toppa det med något smakrikt. Exempelvis kimchi, surkål eller pickels, perfekt att toppa med avokado, peppar eller varför inte mandelsmör? Ekologiska och glutenfria. 

Unueco peanut butter (hittade ingen länk). Jordnötssmör som man kan ha i sin smoothiebowl, på gröten, riskakor eller baka något smarrigt med. Fairtade samt ekologiskt.
 
Ha en fortsatt fantastisk dag mina solstrålar♥"
 
"Vår lilla knubbsäl♥
 
Visste ni att djur skänker en så enorm lycka till oss människor och även att dom gör oss friskare? Japp det är sant. Här är några punkter om vad våra älskade små varelser kan åstadkomma av att bara finnas hos oss,
 
Dom gör oss lyckligare och ger oss motivation
Dom bidrar till att vi känner mera mindfulness
Dom drar igång positiva känslor hos oss människor
Dom har en tendens att dämpa ångest och få oss att känna oss trygga
Dom bryr sig inte om hur vi ser ut
Dom skulle aldrig få för sig att döma oss
Dom sänker blodtrycket
Dom hjälper oss att stressa/varva ner
Dom gör nytta inom demensvård såväl kriminalvård
 
"Bland annat förelästes det om kärlekshormonet oxytocin som frigörs vid beröring, bland annat med djur. Oxytocin gör att vi känner oss mindre stressade och bättre till mods. Det räcker alltså med att klappa ett djur några minuter om dagen."
 
Om ni inte har djur så kan ni kanske få låna grannens hund och gå ut med den ett par gånger i veckan, eller går till en bondgård och klappa katterna? Ni kan även kolla på kattvideos♥
 
#Happichallenge"
 
"Min fina mamma och bror♥
 
Det här inlägget kommer handla om min mamma, min otroligt starka mamma (som många andra mammor).
 
Den här kvinnan har format mig med stor varsamhet, efter alla omständigheter så har hon alltid varit en fantastisk mamma. Aldrig har jag fått en utskällning (förutom när jag rymde iväg som 3 åring..). Den här kvinnan gav mig sitt bankkort i mina tonår (hon ville ge mig allt jag ville ha). Hon körde alltid och hämtade mig mitt i natten efter hårt festande, även fast jag inte visste var jag var så lyckades hon hitta mig och köra hem mig i säkerhet. Hon hämtade mig oavsett när på dygnet jag bad henne (jag ville helst inte, har trots allt alltid haft miljötankarna i huvudet). Varje helg tog hon med mig på shopping, jag fick köpa precis vad jag ville.
 
Jag låter som en brat och det är inte det som är tanken med inlägget, jag vill bara visa vad min mamma var kapabel till och är fortfarande. Hon avgudar sina barn och gör allt för att vi ska vara lyckliga. Det har hon lyckats med, trots alla omständigheter så blev vi bra. Det fria liv hon gav oss, inga tvång eller någonting har verkligen fått mig och min bror till att bli såsom vi är idag. 2 starka personligheter med driv för livet och målmedvetna om att alla runtomkring oss ska må bra. Jag är stolt över min mamma för att hon har lyckats så otroligt bra med allt hon har åstadkommit. Allt tjat om att välja lycka, slösa inte livet på att vara arg och sur, det har lönat sig.
 
Jag hade kunnat skriva i evgiheter om min mamma, här har ni fått en väldigt kort version.
 
Tack mamma för att du har gjort mig till den individen jag är idag, utan dig hade jag alldrig blivit den Jennie som finns nu♥ Min mentor, min förebild. Iloveyou."
Powered by Jasper Roberts - Blog