2017 Augusti

Favorit inlägg från Augusti♥
 
"Här får ni lite bilder från vår magiska dag på Liseberg!
 
Alltså karusellerna där har blivit helt galna, vissa kan man jämföra med tokiga six flags i USA. Där var en jag trodde ärligt talat vi skulle trilla ut ur, MEKANIKA! PUH, ni som följer mig på instagram har fått se en del instastories från liseberg.
 
Jag och Sarah käkade buffé på en grön restaurang helt fri från kött, the green room! Alltså förstår ni hur gott det vart och hur gärna jag ville trycka i mig mer mat?!?! Men ikke, för då skulle jag ha fått upp allt igen under åkturerna och varför har man buffé på ett tivoli.. Kvällen avslutades med churros och mjukglass som toppingen (oslagbar kombo)♥"
 
"Precis som rubriken lyder så är jag GreenQueen´s fik nya ambassadör♥
 
Jag kunde inte ha fått ett bättre café att få vara just en fika ambassadör åt, dom har så OTROLIGT många varianter på spännande smak kombinationer! Nässel latte, nypon latte, golden chai, spirulina latte, vetegräs latte och hur mycket mer som helst. Dessutom har dom sin alldeles egna kombucha kollektion som är URGOD!
 
Dagens fika bestod av nässel latte, avocado mousse gjord på avocado, kakao och cashewnötter, chiapudding med en ursmarrig bärsås. Sarah valde en smoothie, Gorilla Mylk en röd variant med hallon, gojibär och tranbär samt en rawboll♥
 
NI MÅSTE GÅ TILL GREENQUEEN! Alltå atmosfären är helt amazing, ägarna är världens sötaste och maten smakar fantastiskt samt musiksmaken är grym!
 
Kärlek♥♥♥"
 
"400 g dadlar
2,5 dl havregryn
4 msk jordnötsmör (gärna crunchy)
Vegansk mörk choklad samt lite dekoration
 
Släng ner allt i matberedaren förutom chokladen, mixa till lagom konsistens. Smält över den mörka chokladen och dekorera, VOILA små mumsbitar att förvara i kyl eller frys♥

Skönhet kommer även inifrån utav maten vi äter."
 
"Här är lite småshopping från Gram Malmö, Sveriges första förpackningsfria butik♥

Metall sugrör med en tillhörande liten borste för att kunna rengöra smidigt.
Fri från plast, BPA, PVC och ftalater. Rostfritt stål är ett säkert och giftfritt alternativ gentemot plast som sprider kemikalier vid kontakt med vatten.

Bivax duk istället för plastfolie som man kan använda om och om igen.
"Håll din mat fräsch utan plast! Duken kan användas till förvaring av grönsaker, bröd, ost, middagsrester, jäsande degar, etc både i och utanför kylskåpet. Förslut med hjälp av värmen från dina händer. Vaxet stabiliseras då det kyls ner och behåller den önskade formen. Återanvänd. Rengör i kallt vatten och med milt rengöringsmedel. Undvik att torka i direkt solljus. Gjord av återanvänt bomullstyg och bivax. Då alla textiler är återvunna så kommer mönster och färger att variera. Aktuella mönster och färger uppdateras löpande."
Källa: Mårda shop

Mitt bästa köp, OrganiCup! 
Inga fler tamponger eller bindor, att jag inte använde det här på yngre dar (för dom har väl funnits reltativt länge, menskopparna?). Jag råder er alla att införskaffa denna lilla mojäng, livet blir så mycket lättare!
"Allt fler kvinnor väljer menskopp istället för bindor eller tamponger. Fördelarna är många: Förhindrar torrhet och irritation – koppen samlar upp istället för att absorbera. Inget läckage eller dålig lukt. Lätt att alltid ha med – ingen förpackning med bindor eller tamponger som tar slut vid fel tillfälle. Mindre påverkan på plånbok och miljö – rätt skött håller en menskopp i tio år. Den här menskoppen kommer från OrganiCup och är tillverkad helt i medicinskt silikon. Materialet är mjukt och formar sig bekvämt efter kroppen. Koppen kan sitta upp till tolv timmar innan den behöver tömmas, beroende på hur riklig menstruationen är. Den är säker, hygiensk och lätt att rengöra med vanligt vatten. OrganiCup sitter på plats och håller tätt tack vare ett lätt vakuum. Du kan både sova och sporta med den – koppen ramlar inte ut. OrganiCups menskopp är certifierad med den internationella allergi-certifieringen ”Allergy Certified”, vilket innebär att den inte innehåller ämnen som kan medföra allergier. Produkten är även nominerad till bästa produkt i Allergy Award 2017. Instruktioner och förvaringsväska i bomull medföljer."
Källa: Naturligt Snygg"
 
"Som jag har sett framemot att få besöka denna fantastiska butik! OCH jag fick besöka den med ett gäng andra ekonördar där vi fick lyssna på den helt makalösa Fredrik som har grundat butiken tillsammans med Sara. Jag älskar den här typen av människor som är så otroligt drivna, vill göra världen bättre och har så lite fokus som möjligt på sig själv och ser till att allt annat fungerar ordentligt.
 
Jag delar exakt samma värderingar, för mig är det viktigt att allt runtomkring ska vara hållbart. Jag har noll vinstintresse och känner att klarar jag mig skäligt för att andra ska klara sig betydligt bättre så är det 10 000 gr viktigare än att folk ska lida för att jag ska ha det bra. Jag tittar aldrig på prislapparna längre eftersom för mig är det viktigare att betala mer för mina inköp och jag vet varför det kostar mer med hållbara saker, allt som är billigt har fått betala ett större pris. Vi måste sluta vara själviska och börja agera, tänka mer och verkligen förstå varför det är som det är eller kostar som det kostar. Skulle Fredrik hålla i fler föreläsningar så LYSSNA på han, vilken entreprenör! Så otroligt stort hjärta och karisma♥
 
Anledningen till att vi var inne på Thrive Store var för att jag anmälde mig till en ekorunda i Göteborg på Fredagen när vi var där. Jag fick besöka 5 olika hållbara ställen som kommer upp på bloggen dom med♥
 
Ni får absout inte missa Thrive Store i Götet, dom har URSNYGGA kläder, min sambo blev helt tokig eftersom han tycker själv det är svårt och hitta hållbara butiker med kläder i hans smak. GÅ DITT!

"Modeindustrin är både snårig och smutsig innan plagget hänger på galgen – det vill vi ändra på. Vi som står bakom T H R I V E - Conscious Fashion (THRIVE AB) är dedikerade att ge dig det bästa inom ekologiskt, rättvist och hållbart mode. Helt utan att kompromissa med stil. Ett noggrant utvalt sortiment i små kollektioner från några av de mest innovativa och medvetna designers, tillverkare och varumärken just nu. Hos oss är plaggen djurvänliga (vegan), ekologiska och schysst producerade. Ett sortiment helt utan kemikalier, bekämpningsmedel, giftiga färgningsprocesser samt befriat från omänskliga arbetsvillkor under slavlöner för de som tillverkat kläderna. Det är kläder som på riktigt är bra för dig och den som har tillverkat dem samt inte minst för vår planet och dess miljö. Kort sagt – Conscious fashion. Eller som vi också brukar säga: Respektfullt mode utan kompromisser.

Hos Thrive är alla vinnare!"

"I över 10 år har grundarna och entreprenörerna Sara Lundqvist och Fredrik Alexandersson förespråkat ett mer hållbart leverne. Och 2015 bestämde de sig för att ta citatet ”be the change you want to see in this world” på allvar och startade därmed T H R I V E - Conscious Fashion (T H R I V E AB). Under 2016 fick de sällskap av Per Norberg, känd modefotograf och digital content creative. 
Runt sig har de ett team som alla är övertygade om att T H R I V E är en viktig markör och ett självklart alternativ till de globala vinstjagande ”fast fashion”- kedjorna.
Vårt mål är att hjälpa kunden förstå baksidan av modeindustrin och hur du som kund kan göra ett medvetet, miljö- och och djurvänligt val utan att kompromissa på din stil."

Källa: Thrive Store

Vad säger ni, borde det inte finnas en Thrive Store butik i Malmö med?
Btw det är entreprenörskaps dagen idag, det får vi ta och fira!"

 "Underbara dagar ute i Göteborgs Skärgård, ön vi har varit på heter Hönö och är helt magisk!
Min bestie Sarahs mamma bor nämligen här ute så vi har hängt i hennes mysiga lilla hus♥
 
Första dagen spenderades med ett dopp i havet, vi har haft tur med vädret för solen har lyst varje dag och regnet har kommit på nätterna! Även fast vi har hittat på en himla massa så känns det som att man har kommit in i något slags mindfulness sinne, det kanske beror på hur underbart magiskt det är att vara ute i skärgården. Idag åker vi iallafall hem, massvis med göteborgs inlägg lovas BLA min lilla ekovandring som jag gick igår med ekoguiden i Göteborgs stad! Stay tuned lovelies♥"
 
"Igår kväll begav jag och min kära sambo oss ut till Malmöfestivalen. Vi gick till Blå Båten där ett gäng komiker skulle spela in vad som kallas för Måndags podden, mycket mycket mycket roligt! Efteråt gick vi 3 minuter bort för att se det enda bandet jag verkligen ville se på hela veckan, TJUVJAKT! Men alltså hörrni, är det som så att jag är lite väl högre upp i ålder än dom andra på Tjuvjakt eller är det allmänt likadant på alla konserter? Jag kände mig som en av föräldrarna längst bak? Oavsett så tycker jag tjuvjakt är grymma! Haha.
 
Dagen till ära bjuder på en visit till gamla Green Matmarknad (sa jag gamla!?) BUHUUU en av stans bästa butiker har stängts ner! Iallafall så ska vi ditt och se om man kan föreviga minnet av denna fantastiska butik genom att köpa deras möbler, dom ska nämligen auktioneras ut. Efteråt tänkte jag lägga mig i parken och lyssna på några sköna poddar och sen ikväll blir det Malmöfestivalen för att se The Bronx♥
 
Ni får ha en helt underbar dag♥♥♥"
 
"OH vad där finns massor med mat jag vill testa på Malmöfestivalen i år! Blir tokig, jag hade behövt äta frukost, lunch och middag varje dag fram tills Gbg som vi ska till på Tisdag♥ Förresten så är där otroligt mycket eko val i nästan alla vagnar, dom flesta har ekodrycker istället för vanliga drycker och det är sånt som lockar mig för då vet jag att deras eko tänk finns där.
 
Vi gick bara runt på halva matmarknaden igår och då fann jag 2 ställen som vart väldigt tilltalande, det ena köpte jag min middag på och det andra ska jag testa en annan gång. Till min middag igår blev det Arepas som innebär att man får grillat majsbröd med valfri fyllning. Min hade bla halloumi, sallad, pico de gallo, svarta bönor, guacemole, ost m.m. OCH DET BÄSTA med hela den rätten vart tillbehöret, salta bananchips WOW VAD GOTT. Jag och Sarah funderar på att gå ditt och be om att få köpa en påse bara bananchips! DESSUTOM så fick man maten i en liten papperspåse och dom hade bara trägafflar, miljöpoäng på det♥ 
Det andra stället kändes väldigt mig, eller ja om man tänker rocknroll boho stilen, dom är väl kanske mer New Orleans black magic känsla (som jag förövrigt älskar). Visste ni att jag och min bästa kompis i unga år startade en svart magi klubb? HAHA vi var häxor och skulle dricka varandras blod, vi "utövade svartkonst" (not).
 
Då fick ni lite historia också, ha en fantastiskt skön dag på er underbaringar OCH missa inte allt det ekologiska som Malmöfestivalen har att erbjuda♥"
 
"Alltså W O W! Det här stället som ligger ett stenkast från mig är så OTROLIGT instagramvänligt♥ Atrium kaffebar, dom är belägna i Slottstaden och har massor med gofika, mat och en hel del är i ekologisk anda. Jag och Sarah tog varsin cappucino och till det snickerskaka, bananbröd, croissant samt en yogurt. SNICKERSKAKAN HÖRRNI! Ät den! SÅ jädrans god vart den, fick mig en chock och var inte alls beredd på att den skulle smaka så gojsigt? ¨Eller hur man nu kan uttrycka den smaksensationen jag fick.
 
Vi är iallafall otroligt nyfikna på sötpotatishummusen och ska defenitivt testa den next time!
 
Klicka in er på deras FB eller instagram för mer inspiration samt adress: Atrium facebook
 
♥♥♥"
 
"Vilken inspiration jag fick till imorse! Jag älskar pride och jag älskar bananplättar, ovan har ni mina PRIDEPLÄTTAR!
 
Plättarna har jag använt samma recept som alltid (nästan, ibland vill jag göra dom veganska). Receptet hittar ni på mina kategorier ovanför. Sen har jag färgat plättarna HELT NATURLIGT! But how?! Är det möjligt att undvika färgtillsättningar? YES nedan finner ni några alternativ.
 
Gula plättar: Gurkmeja
Gröna plättar: Chlorella
Blå plättar: Blåbär
Rosa plättar: Hallon
Röda plättar: Rödbetor
 
HALLÅ blev det inte snyggt?! Det blev inte som dom här knalliga färgerna man kan se på pinterest, but I like this more. Natural and simply beautiful.

SOLEN skiner på denna fantastiska Pride dag i Malmö, jag har precis duschat och ska förbereda mig inför kvällens inflyttnings fest! Häng med på instastories för direkta uppdateringar @oddeco.blogg.se ♥

PUSSOCHKRAM!"
 
"2 instagram bilder som får tala för dagens ämne. Gram Malmö Sveriges första förpackningsfria butik samt ett statement för moder natur♥

Idag den 2 augusti 6 dagar tidigare än förra året har vi nått vår förbrukning av jordens resurser, detta innebär att vi lever på lånade tillgångar för jordens bekostnad. Befolkningen har alltså skapat ett så pass stort negativt tryck vilket har resulterat i att från och med idag trampar vi på vår stackars jord och förvärrar situationen mer och mer. På 7 månader har vi använt upp jordens "budget", tänk om det gällde oss själv? Tänk om vi inte hade något alls att leva på dom sista 5 månaderna, det går ju inte.

"Overshoot Day är en kampanj av Världsnaturfonden (WWF) som bygger på forskning och statistik från nätverket The Global Footprint. Avtrycken vi gör här i Sverige visar sig betydligt längre bort där varorna som vi köper produceras men också hur vårat avfall genereras. Det behövs ungefär 1,6 planeter för att återskapa de naturresurser som konsumeras av oss människor. Sverige ligger på topp 10-listan av de länder som använder mest naturresurser, närmare bestämt 4,2 jordklot."

Läs mer här om Overshootday♥

Men vet ni vad? Vi kan faktiskt göra skillnad, vi kan vända på det och få jorden att komma tillbaka om vi ändrar våra beteenden. Det finns något som kallas för dom 4 B:na, Bilen, biffen, bostaden och börsen. Dom spelar stor roll och påverkar koldioxidutsläppen avsedsvärt. 
Alla vet att bilen är en stor bov i vårat klimat, kollektivtraffiken har aldrig varit så bra som nu och bilen är inte alltid det snabbaste fordonet. Räkna ut vad bilen kostar och jämför med busskort.
Biffen är det många som fortfarande inte förstår varför det är så dåligt för miljön, biffen anses vara värre än bilen och då pratar vi riktigt illa utsläpp. Varför kan ni läsa här! 
Bostaden, har ni en onödigt stor bostad som slukar energi? Är det nödvändigt att bo 2 st i ett hus eller räcker det med en enkel 2a? Ni förstår nog vad jag menar. Tex mina föräldrar, dom bor 2 st i en stor villa, deras elräkning jämförelsevis med våran är galet större! Är det nödvändigt? Nä egentligen inte.
Börsen innebär vad ni lägger era pengar på, är det nödvändigt att köpa det ni köper? Att tänka en extra gång och inte falla för småköpen, tänk på hela livscykeln på det ni köper! Vad innebär det att jag köper den här tröjan, vad har den fått vara med om och hela vägen hit. 

Overshoot Day genom åren

1987 – 24 december
1990 – 13 oktober
1995  – 7 oktober
2000 –  25 september
2005  – 29 augusti
2007  – 19 augusti
2008 – 20 augusti
2009 – 24 augusti
2010 – 14 augusti
2011  – 11 augusti
2012 – 11 augusti
2013 – 10 augusti
2014 – 10 augusti
2015 – 9 augusti
2016 – 8 augusti
2017 – 2 augusti

Jag är en person som avskyr pekpinnar, jag vill inte starta diskussioner eller aurgumentera. Ibland kan det vara nödvändigt men för mig är det viktigast att inspirera människor, visa dom andra val man kan göra och varför. Sen finns det dom som inte tror på det därav väljer jag att undvika en diskussion, givetvis avgörs det på hur personen beter sig eller är. Jag vet vad som krävs för att få jorden att må bra och är sjäv inte ett dugg perfekt, men små ting gör skillnad. Allt jag vill är att upplysa och influera er om vad som sker med jorden♥"

Powered by Jasper Roberts - Blog