Sustainable choice på Lindex

För ett par veckor sen tyckte jag att det var dags att inhandla nya sköna underkläder och som lindex levererar! Ett stort himmelrike av tencel, lyocell och modal kunde man dyka in i! För er som inte vet vad det är för slags tyger så kan jag kort förklara för er att dom är producerade av allt från eucalyotus till björk. Håll koll efter sustainable choice på Lindex och KÄNN på tygerna! Magic feeling♥

Min BH har inga byglar vilket är ypperligt bra för mig som avskyr att ha BH överhuvudtaget.
 
"Tencel® från Lenzing Fibers, eller lyocell som den generiska fibern kallas, är ett naturligt material. Tencel® tillverkas av cellulosa från snabbväxande träslag, bland annat eukalyptus som odlas på hållbara skogsplantager. Tillverkningsprocessen är skonsam för miljön och så mycket som möjligt återvinns och återanvänds."
 
"Lyocell är en regenatfiber som bland annat säljs under handelsnamnet Tencell. Lyocell nådde konsumentmarknaden 1991 och kom 1996 att klassificeras av the federal trade commission som en egen fibergrupp. Lyocell är den första fibern på trettio år att klassificeras som en egen fibergrupp."
 
"Modalfiber är en regenatfiber och närbesläktad med viskos. Detta gäller dock i första hand tillverkningssättet men även en del egenskaper. Den tekniska definitionen för modal är att den i vått tillstånd ska tåla en belastning på 0,22 N/tex varvid töjningen inte får överstiga 15%."
 
Källa wikipedia
ekolgoiskt - hållbar - hållbart - lindex - lyocell - modal - sustainable - sustainablechoice - tencel - underkläder
Powered by Jasper Roberts - Blog