Fira en hållbar halloween fest! Massor med tips!!

Bilder från förra årets halloween vandring på vellingeblomman♥
 
Godmorgon mina hjärtan!
 
Nu skall det planeras inför morgondagen! Kaffet är laddat OCH om ni har några tips på en hållbar halloween SKRIV gärna isåfall!
 
Vi kände att det var dags och ha en fest särskilt efter allt som har pågått i våra liv. OCH vad kom då hur lämpligt som helst? Jo halloween! Så vi slängde ihop ett evenemang och bjöd lite vänner (nästan alla har tackat ja plus några till som frågat om dem med fick komma, haha). Så nu tänkte jag att vi skulle gå igenom en liten lista på hur en hållbar halloween kan se ut!
 
♥Först och främst har vi sagt åt gästerna att inget får köpas nytt, dem har fått ett uppdrag i att skapa en karaktär utifrån deras egna garderober eller secondhand butiker.
♥Gör en tävling av utstyrslarna, den som kan gissar flest rätt på vad alla är för något vinner en ekologisk goodiebag.
♥Pumpor är ju SÅ vanligt att vi köper och har som dekorationer, och dem är så lätta att odla på ekologiskt vis så något större avtryck på jorden har dem inte. Sen är väl innehållet något många missar att använda! SPARA INNEHÅLLET! Rosta kärnorna eller spara dem till nästa odlingssäsong. Köttet kan ni slänga ner i en soppa eller skapa en pure av som sen i sin tur blir till plättar, muffins, paj eller annat gott.
♥Köp ett gäng clementiner och MÅLA små pumpa ansikten på dem! Så himla snyggt och ätbart dessutom.
♥Russin som ni sen kan skriva en liten skylt "Musbajs" på! Superkul grej och något nästan alla har hemma.
♥Har ni ett gäng gamla kakor som bara står där i skafferiet och ingen äter upp dem? Mixa ner dem med lite smör och forma sen till bollar, smält choklad samt doppa dem och släng sen på elaka ögon av solrosfrön.
♥Dekorationer finns det MASSOR av på olika secondhandbutiker! Spring ditt och köp!
♥Netto har alltid en låda med ugånget godis, köpt det istället för blandgodis! Både billigt och en enorm skillnad för miljön där vi helst ska slänga inget.
♥Musik! På youtube om en söker halloween music så kommer det upp olika varianter, jag hittade en med snygg bakgrund och riktigt bra musik som vi kommer ha igång på festen (blir som en extra dekoration med tvn).
♥Kex med ost och sylt! Vi kommer döpa våra till blodiga rosmarie. Rosmarin kexen är köpta i utgångna datum lådan likaså brieosten. Sen fick vi en burk björnbärssylt av svärfar som ringlas på.
♥Karma appen är även sjukt bra i festlägen, mat som ska slängas åker in där först så en kan rädda den innan! Vi har köpt lite bröd som vi tänkt rosta med lite vitlök som gott snacks till festen.
♥Quesadillas kommer även finnas med på bordet! Tortillabröd fyllda med ost.
♥Gamla tavlor med gamla ramar skapar en liten spooky känsla! Nu råkade jag ha några stycken i källaren men det finns säkert på secondhand med.
♥Vattenmelon ska vi karva ut och sen göra en "kräkmun" av där den kräker ut vattenmelon bitar samt morötter.
♥Eftersom det är äpplesäsong så tycker jag vi ska ta tillvara på alla dessa äpplen! Jag kommer nog göra det enkelt för mig och skiva äpplen, hälla på citron och sen pudra på med lite kanel (det finns dock en massa annat fräckt en kan göra med äpplen till halloween).
♥Köp en SUPERSTARK choklad och döp till devils chocolate.
♥Har ni en whiteboardpenna så skriv på undersidan av toalett locket något läskigt som typ "someone is watching you". Skriv läskiga citat på speglen, fönstrena eller kaklet!
♥Baka så mycket du giter! Skapa ätbara läsikga kakor/snacks som har 2 syften att fylla: dekoration samt ätbart.
♥Plocka in en massa höstlöv och sprid runt för en spöklik känsla (kanske lite drygt och sopa upp sen men totalt värt det).
♥Glass strutar kan ni fylla med god choklad och sen vända uppochner och ha som häxhattar.
♥Har ni några fräcka häxliknande skor så sätt dom under bordets fyra ben för en mer spöklik känsla.
♥Spara gamla aluminiumburkar och måla läskiga spöken, svarta katter, pumpor eller annat.
 
 
Har ni fler grymma hållbara tips så SKRIV! Ju längre listan är ju fler valmöjligheter finns det♥
ekologiskt - halloween - hållbar - hållbaratips - hållbarhalloween - hållbart - maskerad - tips
Powered by Jasper Roberts - Blog