Tredje stoppet på ekovandringen i Götet KLÄDOTEKET

Kädoteket var det tredje stället vi fick besöka på vår ekovandring i Göteborg.
 
Konceptet är att man kan hyra eller köpa märkes/vintage kläder i denna lilla butik. Dom har dessutom en hemsida där man kan boka in ett plagg och få det hemskickat för hyrning samt skicka tillbaka det igen när man är klar!

"Med vårt unika butikskoncept vill vi revolutionera modeindustrin och vara ett exempel på hur företag kan drivas på ett nytt och hållbart sätt. Vi anser att alla är skyldiga att ta sitt ansvar, såväl producenter som konsumenter. Vi står stolt bakom Fashion Revolution initiativet och organisationen. #whomademyclothes

Modeindustrin står inför stora utmaningar både vad gäller sociala- och miljömässigafrågor. Jordens resurser är inte oändliga och vi måste börja ta ansvar för hur vi konsumerar. Att vi ständigt ska mätta vårt behov och köpa nya kläder ofta och till ett oromligt lågt pris håller inte. Det är dags att höja värdet på plaggen, betala ett värdigt pris till alla i produktionsledet och ta vara på jordens resurser.

Istället för att en produkt massproduceras, köps och sedan slängs så är det viktigt att tillämpa olika metoder för att tillvarata produkten som tillverkats. I vår butik erbjuder vi både försäljning och uthyrning av produkter. De designers som vi arbetar med delar våra värderingar och producerar småskaligt med hänsyn till miljön och arbetsvillkor. Genom att vi hyr ut kläder & accessoarer får produkterna längre livslängd och vi behöver inte ständigt producera och konsumera nytt. Det finns idag redan så mycket fina och unika kläder som cirkulerar i samhället som fler kan ta del av.

Grundarna bakom Klädoteket, Sara & Louise startade verksamheten 2012. Båda delar intresset för mode och miljö och har lång erfarenhet från modebranschen, hållbar utveckling och projektledning."

Källa: Klädoteket

hyra - hyrakläder - hållbar - hållbart - kladoteket - kläder - klädoteket - retro - secondhand - shopping - vintage
Powered by Jasper Roberts - Blog