Uppskattad knäckig äppelpaj
Jag är en sådan person att jag kan ställa mig och baka ENBART för att det ska lukta nybakat i hela lägenheten. Den här gången blev det en knäckig äppelpaj.
I min knäckiga äppelpaj
4-5 äpplen
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1/2 dl grädde eller mjölk
1/2 dl sirap
1/2 tsk bakpulver
150 g smör
2 dl havregryn
2 dl vetemjöl
1,5 dl strösocker
1/2 dl grädde eller mjölk
1/2 dl sirap
1/2 tsk bakpulver
Kanel att strö över på äpplena som jag alltid gör på alla äppelpajer
Ev lite pärlsocker för snygghetens skull
Lägg de skalade och skivade äpplena i en ugnsfast form.Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredienser.Bred blandningen över äpplena och grädda i 175° ca 30 min.
Lägg de skalade och skivade äpplena i en ugnsfast form.Smält smöret i en kastrull och rör sedan ner övriga ingredienser.Bred blandningen över äpplena och grädda i 175° ca 30 min.
Njut med lite vaniljvisp eller ICE CREAM.