1 augusti 2018 blev det earth overshootday.

1 augusti 2018 blev det earth overshootday, alltså 1 dag tidigare än förra året.
 
Earth overshoot day menas att vi har använt upp allt vad jorden klarar av att ge oss, varje år sätts det ett datum och för varje år blir det tidigare och tidigare.
 
Men vi kan fortfarande göra skillnad. Här kommer några tips på vad du kan tänka på för att vi ska få vår jord att må bra♥
 
Palmolja, se till att kolla på alla innehållsförteckningar! Detta är en av dom värsta farorna där dom skövlar regnskogen för att få fram palmolja. Detta skadar både djurlivet men även ett av jordens största organ som behövs för att fungera.
Kör mindre bil, försök att inte köra i onödan och köp inte en sprillans ny bil. Detta kan vi alla redan och är fullt medvetna om, sen har jag förståelse för att många är beroende men man kan köra mindre och använda redan befintliga bilar. Nu förtiden är kollektiv trafiken grymt bra och går ofta. Man kan även låna bilar som står lite härochdär OCH något som blir allt vanligare är att man delar på bilar! Tex 3 familjer har en bil tillsammans som dom samsas om. Många går dessutom över till att köpa elcyklar.
Ät mindre kött, ja kött har en sjukt stor klimatpåverkan. Särskilt korna som vars gaser är värre än vad en bils utsläpp är. Kött ska vara en lyxvara och inte något man äter vardag. Jag själv äter inte kött pga 3 orsaker och det är för det första miljön, andra är det för djuren och tredje för att jag tycker det smakar inte gott längre samt gör bara ont i magen att äta.
Ät mindre fisk! Som ni ser på bilden så sker det alldeles för mycket urfiske på vår jord! Slår vi ut ekosystemet i haven så är vi körda.
Konsumtiom!!!!!! Har ni tänkt på vad det är ni egentligen köper? Den där prylen eller kläderna, fundera på hur "livet" börjades och heeeeela vägen det fick gå för att hamna hemma hos dig. Alla förpackningar, alla gifter, alla transporter osv. Ett par jeans kräver 11 000 liter vatten för att bli tillverkade.
Politiker VI BEHÖVER RÄTT SORTS POLITIKER!! NÅGON SOM KAN SE TILL ATT GÖRA SKILLNAD FÖR MILJÖN! Snälla tänk på vad ni röstar, jag tänker inte tvinga någon men såsom klimatet har betett sig nu så finns där INGEN som kan blunda för att det faktiskt är påväg att bli konsekvenser och har redan blivit för miljön.
Ät ekologiskt och lokalt, för det mesta är den lokala maten obesprutad om man väljer från mindre gårdar. Att överhuvudtaget äta ekologiskt innebär att vi inte tar död på markerna. Besprutningarna kan vara så pass illa att jordbruket tillslut inte kan odla kvar på den marken dom använt. Många dör i cancer som jobbar med konventionella jordbruk, borde inte det vara en klocka som ringer? Vi ska inte bespruta maten, maten ska inte kosta så lite som den gör heller! Man ska betala för ekologiskt, riktigt ordentligt arbete ska läggas på att odla dessa grödor.
Se till att ni använder rätt sorts energi till era hem. Detta kan ni kolla upp på olika elbolag.
♦Plocka upp skräp och FRAMFÖRALLT släng inte skräpet i naturen! Vår älskade djut äter upp det och dör. Vad händer om en djurart dör ut? Hela ecosystemet rubbas och kan leda till förödelse om det går så långt. Skräpet smittar dessutom ner naturen med gifter.
 
Saknar ni något som jag inte tog skriv gärna så slänger jag in det efter hand. Jag vill inte låta upprörande men ibland blir man extra ledsen över varför det här beteendet finns kvar trots alla varningsklockor.
earthovershootday - ekologiskt - hållbar - hållbart - jord - jorden - klimat - miljö - planet - planetskötare - skogarna - skogen
Powered by Jasper Roberts - Blog