Vad händer med kläderna som inte säljs? Sandra Junhammar har grävt och hittat en del skrämmande information kring just den här frågan!

Bild på min lille klädesval häromdagen! Ralph Lauren jacka köpt på outlet PÅ rea och samma sak med Rebecca Minkoff skorna.
 
Men idag så tänkte jag en extra sek på alla kläderna som hamnar på rea och inte blir sålda, vad händer med dem? Eller kläder som inte håller butikernas standard (kanske har ett hål eller annan mindre defekt). Jag slängde faktiskt ut frågan på instagram och fick en hel del intressanta svar och även många som vart nyfikna. Ett av svaren jag fick var att det finns ett företag som slänger sina produkter för att dem vill inte förknippas med "sämre" kvalite, då hamnar det i en container.
 
En annan av kommentarerna var från vår medlem Sandra Junhammar  som faktiskt har grävt ner sig i detta och gjort ett blogginlägg om vad som händer med kläderna när dom inte blir sålda eller är deffekta!

"I avsnittet framgår det även att många av de största klädkedjorna, som bland annat H&M, Lindex, KappAhl och Ellos, bränner nytillverkade och oanvända kläder (!) Under 2016 brände H&M nästan 19 ton kläder bara i Sverige, vilket motsvarar ca 50 000 par jeans. Om förbränningen i andra länder är densamma som i Sverige, innebär det att över 400 ton nya varor årligen produceras och fraktas över hela jorden för att sedan brännas, bara av H&M…"

Hon har skrivit ett otroligt välformulerat och långt inlägg kring just den här frågan, in och läs mer HÄR!
2018 - hållbar - hållbart - hållbartmode - inspiration - kläder - mode - outfit - outlet - rea - sandrajunhammar - trend - vadhändermedkläderna?
Sandra Junhammar

Fint inlägg! 💚 Tack snälla för dina vänliga ord och för länken. Kram!

Svar: Tacks själv för att du har kollat upp den här intressanta frågan <3
oddeco

Powered by Jasper Roberts - Blog