När du blir sugen på linsbolognese!
När du blir sugen på linsbolognese!
OHYES! Du vet när en står där i skafferiet, kylen, frysen och det finns INGENTING och äta?! Jodå, med lite fantasti och fokusera på skafferivaror så kan du får fram det mesta som t.ex. den här maträtten.
3 dl röda linser
1 msk tomatpuré
OHYES! Du vet när en står där i skafferiet, kylen, frysen och det finns INGENTING och äta?! Jodå, med lite fantasti och fokusera på skafferivaror så kan du får fram det mesta som t.ex. den här maträtten.
3 dl röda linser
1 msk tomatpuré
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 burkar krossade tomater
2 burkar krossade tomater
2 dl vatten (jag använder vattnet som jag sköljer ur burkarna med krossade tomater.
2 grönsaksbuljonger (träningar)
Salt, peppar, oregano, basilika och chili (frivilligt)
Börja med att finhacka löken och vitlöken, lägg ner i en väloljad stekpanna. Slå på tomatpuréen och fräs på i några minuter, slå på linserna och fräs någon minut till. Häll över de krossade tomaterna, vattnet och alla kryddor! Låta koka i 15-20 min tills rätten har fått en vegofärs liknande konsistens. Krydda lite till om det behövs och servera med din favoritpasta.
2 grönsaksbuljonger (träningar)
Salt, peppar, oregano, basilika och chili (frivilligt)
Börja med att finhacka löken och vitlöken, lägg ner i en väloljad stekpanna. Slå på tomatpuréen och fräs på i några minuter, slå på linserna och fräs någon minut till. Häll över de krossade tomaterna, vattnet och alla kryddor! Låta koka i 15-20 min tills rätten har fått en vegofärs liknande konsistens. Krydda lite till om det behövs och servera med din favoritpasta.