Smarrig ärtpesto! Lokala ingredienser.
Smarrig ärtpesto! Lokala ingredienser.
Den är inte bara svingod utan även så lokalt det kan bli med just ingredienserna.
300 gr tinade ärtor
1,5 dl solrosfrön
1 näve god ost
1 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 skvätt med vatten beroende på konsistensen du önskar
Rikligt med salt och en nypa peppar (eventuellt chili)
Börja med att rosta solroskärnonrna i en het stekpanna med lite olja. Släng i pressad vitlöksklyfta tillsammans med salt och peppar, fräs på en aning. Mixa solroskärnorna, ärterna och osten till en smet. slå på oljan och önskad mängd vatten för bästa konstistent! Krydda eventuellt lite till och häll ner peston i en glasskål till förvaring (jag använde allt till en stor batch pasta direkt).
Sugen på min pumpasoppa? Kika då in HÄR!
Här hittar du alla mina kanaler som jag är verksam på ♥
Den är inte bara svingod utan även så lokalt det kan bli med just ingredienserna.
300 gr tinade ärtor
1,5 dl solrosfrön
1 näve god ost
1 dl rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 skvätt med vatten beroende på konsistensen du önskar
Rikligt med salt och en nypa peppar (eventuellt chili)
Börja med att rosta solroskärnonrna i en het stekpanna med lite olja. Släng i pressad vitlöksklyfta tillsammans med salt och peppar, fräs på en aning. Mixa solroskärnorna, ärterna och osten till en smet. slå på oljan och önskad mängd vatten för bästa konstistent! Krydda eventuellt lite till och häll ner peston i en glasskål till förvaring (jag använde allt till en stor batch pasta direkt).
Sugen på min pumpasoppa? Kika då in HÄR!
Här hittar du alla mina kanaler som jag är verksam på ♥

