Min rulltårta är med i SM

Igår så råkade jag upptäcka att min rulltårta har blivit uttagen som en av tio finalister i SM. Det hela började med att jag skulle sova och alltid innan jag somnar så brukar jag kika på instagram och se om man hittar fler inspirerande konton att följa. I det här flödet jag kollade på så dök en bild upp på min rulltårta, då tänkte jag jaha vad kul att dom uppskattar min rulltårta men man måste ju in och kika vem det är? Då är där ett instagramkonto som har döpt sig till rulltårtans dag 9 augusti, jag kollar in inlägget och där står det att den här rulltårtan är med i SM, in och kolla i profil för att se alla finalister! Haha vilket jag gjorde och fick mig en chock! Riktigt kul♥
 
Här kommer inlägget om min rulltårta!
 
Baka Jennies vilda skogsrulltårta- med honung och matcha!
 
Pumpakärnor, citron och matcha. Landläsaren Jennie Sjölins spännande rulltårta med hälsokaraktär är sötad med honung som tillsammans med fluffig kokosgrädde ger den en perfekt balanserad sötma.

Jennie Sjölin i Staffanstorp som har bakat den här spännande rulltårtan har en stark passion för bakning.

– Att experimentera är något jag älskar att göra i köket och gärna i hälsosam och ekologisk anda, berättar hon.

Hennes hälsorulltårta har en stark smak av matcha, ett koncentrat av grönt te. Perfekt att balansera med sötad kokosgrädde.

 – Min rulltårta påminner om skogen som mormor har lärt mig att älska. Hon har lärt mig allt som går att äta och hur viktiga våra svenska skogar är. Mitt recept är dedikerat till mamma och mormor. De finaste människorna man kan önska sig, säger Jennie.
 

Sunflower with raisins bread

 
5 dl ljummen vatten
50 g jäst
0,5 dl olivolja
2 msk rårörsocker
Salt
1 dl russin
1 dl rostade solroskärnor
6 dl mjöl
7 dl dinkelmjöl
 
Börja med att lösa upp jästen i 37° vätska! Släng sedan ner alla andra ingred och knåda runt rejält. Låt den kletiga smeten jäsa i 30 min. Knåda upp degen igen och släng upp den i en ugnsform smord med olivolja, platta ut och jäs i 30-60 min till. In i ugnen på 225° i ca 15-20 min♥
 
GOTTGOTTGOTT bästa är att det gick så snabbt och göra brödet!

5 dl luke warm water
50 g yeast
0,5 dl oliveoil
2 tbsp raw cane sugar
Salt
1 dl raisins
1 dl roasted sunflowerseed
6 dl flour
7 dl spelled flour
 
Disolved the yest with the luke warm water. Throw in all the ingred together and knead the dough. Let it rise for about 30 min. Knead the dough again and put it in a ovenware greased with oliveoil, let it rise for about 30-60 min. Into the oven at 225º for abaout 15-20 min.
Powered by Jasper Roberts - Blog