Hållbart påskägg. Veggie peggy, Malmö chokladfabrik, Cola guarana och sesamkex.

Min kära sambos lilla påskägg!
 
Igår innan jag hämtade ut passet i Lund så sprang jag inom Tant Gurka (som ligger precis vid polisen) och köpte med mig små gottigheter till min sambos påskägg. Han åt upp allt DIREKT! Haha här spar vi inte! Och jag måste bara säga att lins chipsen från veggie peggy vart to DIE FOR! Dom var helt fria från konstigheter och innehöll massor med nyttigheter, jag måste testa alla sorterna.
Bra Gjort veggie peggy♥
 
Gårkvällen spenderades dessutom med kompisarna på interpol i Malmö där man kan spela biljard och shuffleboard, vi körde shuffleboard och så jäkla roligt var det! Ni måste testa på, lite som airhockey fast mer gammeldags? Miljävänligt? Det krävs ingen elförbrukning iallafall.
 
Nu ska jag återgå till mitt lilla Kafé så får ni ha en helt fantastisk glad påsk på er♥
cola - eko - ekologiska - ekologiskt - ekopåsk - ekotips - gladpåsk - guaranacola - hållbar - hållbarpåsk - hållbart - linschips - malmöchokladfabrik - påsk - sesamkex - veggiepeggy

Veganska påskmums, ständiga projekt!

Käääära vänner det är PÅSK! Vad tror ni om den här gottigheten till fikabordet? Vegansk, utan vitt socker och glutenfri♥ 
 
Glad PÅSK!
 
Då vart vi här, snart April! Jag jobbar på för fulla muggar både på mitt lilla Kafé och även allt runtomkring som sker. Det kommer nämligen bli en del förändringar, beroende på vad som går igenom och jag LOVAR att ni ska få veta såfort jag själv vet vart livet vill ta mig. Eller vart jag själv tar mig, haha. Jag är av den sorten som på 1 dag slänger mig in i något som dom flesta kanske funderar på i flera år. Med mitt tålamod dessutom så ska det gå fort och helst hända igår. Varför blir man så? Vart har jag fått mitt beteende ifrån, är det min mamma, pappa eller bror? Eller är det en kompis som influerat mig på unga dar till att bli så otroligt spontan och inte känna någon större rädsla för att hoppa in i projekt en har ingen aning om. Givetvis stannar jag upp emellanåt och funderar låååång tid innan jag ger mig in i vissa projekt, som tex att starta ett företag. Jag har försökt förbereda mig sen 18 års ålder till att starta företag och nu 10 år senare blev det verklighet. NU kom jag på något som kanske kan vara ett varför jag fungerar som jag gör när det kommer till att slänga in sig i nya ständiga projekt! JO min älskade mamma har sen jag var liten sagt åt mig att gör det som gör dig lycklig, allting kommer lösa sig. Vad tror ni, kan det vara det som har gett mig den här friheten till att göra det som faller mig in? En liten del av det iallafall.
 
Håll utkik ang mina projekt, min instagram är betydligt mer uppdaterad än bloggen för er som vill verkligen hänga med i svängarna (jag älskar instastories som är rörlig bild på just instagram). Till min instagram hittar ni HÄR och stories är det som min profilbild visar när den har en liten röd cirkel runt sig, dock så vet jag inte om man måste vara medlem för att kunna se eller inte. Testa iallafall♥
 
Vill ni ha receptet på mina påskmums?
bloggse - eco - eko - ekologisk - ekologiska - ekologiskt - ekotips - fika - hälsosamt - hållbar - hållbart - kakor - klimat - kärleksmums - nyttigt - påskmums - vegansk - veganskt

Raw vegan chocolate banana and peanut butter cake

Tror ni man blir poppis med den här på kalaset?♥
 
Botten
2 dl mandelmjöl
0,5 dl havregryn
0,5 dl kokosflingor
1 dl solrosfrön
0,5 dl mandel
0,5 tsk salt
0,5 tsk vanilj
6 st dadlar
2 msk agavesirap
2 msk kokosolja
 
Lägg dom torra ingred i en matberedare och mixa samman till ett mjöl, i med resterande och mixa till en lagom mjuk deg konsistens. Tryck ut bottnen i en rund form.
 
Fyllning
5 dl jordnötssmör
7 bananer
 
Skiva bananerna och lägg dom på botten, tryck till. Bre på jordnötssmöret över bananerna och banka till formen så det stadgar sig.
 
Chokladtopping
1,5 dl kokosolja
1 msk smält kakaosmör
0,5 tsk vaniljpulver
1,5 dl kakaopulver
3/4 dl agavesirap
0,5 dl ljummet vatten
0,5 tsk salt
 
Smält samman allt i en kastrull, eventuellt behövs det mixas om toppingen skär sig. Släng sedan över på kakan och in i kylen ca 3 h.
 
Njut med en STOR klick kokosgrädde♥
RAW - eko - ekologisk - ekologiska - ekologiskt - hälsosamt - hållbart - nyttigt - vegan - vegansk - veganskt
Powered by Jasper Roberts - Blog