2017 Juli

Favorit inlägg från Juli♥
 
"Shopping på mitt jobb (Gram Malmö)♥
 
Glasburkarna har jag fått eller hittat på loppis och nätpåsarna kommer från underbara Keepjar. Vi har liknande nätpåsar på Gram som har sålt galet bra, dom är i princip slut nu och jag förstår varför. Nätpåsar kan man använda till att köpa frukt och grönt i affären, man kan fylla upp dom med större bönor, godis eller annat som passar bra i nätpåsar. Vi har även påsar utan hål som passar perfekt för mindre bönor, ris, havregryn eller annat "smuligt" ätbart.

Annars igår så jobbade jag ett par timmar på powerfruits i Vellinge, efter jobb åkte jag hem för att tvinga med sambon min till Green Matmarknad SOM HAR GÅTT I KONKURS.. Just nu har dom 50% i hela butiken och japp det är ganska utlänsat. Jag vill ditt för att suga in det sista av butiken (en av mina absolut favoritaffärer i Malmö, påminner mig så otroligt mycket om Whole Foods). Jag har dessutom vädjat till Paradiset i sthlm att köpa upp Green för att göra om det till deras butik, JAG VILL SÅ GÄRNA HA KVAR min wannabe Whole Foods♥ Vi köpte iallfall på oss lite grejer, sen vart det hem och tröstäta choklad samt mysa till serier.
 
Idag är jag på GRAM woopiidoooop, kom hit någon? Här är så HIMLA mysigt inne och vi har världens bästa kaffe. OCH till kaffet kan man köpa lokal, ekologisk mjölk i glasflaska WHAT? Japp friggin amazing! Sen pantar man glasflaskan inne hos oss!
 
Ikväll blir det kanske ett litet dopp i havet, om solen står på och värmen håller i sig♥"
 
"Herrejistandens vad gott detta blev! Nu minns jag inte receptet FÖRLÅT! Jag slängde ihop kikärter, vitlök, cooking cream provence (hittar ni här) och något mer sen mixade jag samman och stekte på små biffar. Till det gjorde jag en vegansk aoili dressing från kikärtspadet (receptet hittar ni här) och quinoa från Gram♥ Jag kan iallafall lova att smaklökarna dansade rundor (cooking creamen har en stor betydelse i maträtterna, så jädrans gott att slänga i eller steka med)!
 
Sååå vad har nu hänt dom senaste dagarna?
 
I Söndags jobbade jag på Gram (det ÖS regnade, vilket är så fruktansvärt mysigt) så istället för att cykla hem efter jobb ställde jag in cykeln i butiken och tog bussen hem till föräldrarna. Där åt vi lite middag och myste ända tilsl kl 11 på kvällen (vi väntade på min bror och svägerska som var påväg hem från bröllop uppe i Norrland).
Måndagen var jag bara hemma, lagade massor med mat och städade hela lägenheten. Resten av veckan är fylld med jobb och aktiviteter så den där Måndagen fick helt enkelt bli en ta hand om mig själv och lägenheten dag. Jag kan bli fruktansvärt stressad över om hemmet inte är iordning, om där är mat som håller på att bli dålig eller om det är stökigt eller om vi måste ta tag i saker för att få någon slags ordning. Det blir kaos i mitt sinne om det är kaos hemmavid (givetvis kan vi ha det stökigt utan att bry oss, men ibland måste det vara iordning för att jag ska få ett lugn inombords).
 
Hur funkar ni? Måste det vara iordning hemmavid om ni ska funka mentalt?"
 
"Kolla in detta fantastiska ställe om ligger brevid mitt älskade jobb Gram på S:T knuts torg♥
 
Vi (Gram) tog över deras gamla lokal och dom själv flyttade 2 steg bort, det roliga är att innan Söderberg och Sara låg där vi har butik nu så fanns det en tatuerings studio. I den studion gjorde jag min allra första tatuering, en graffitti tag på foten med namnet KARMA. Yes I am a BIG believer av karma, min tro på karma är det som har gjort mig till den jag är idag och jag var en helt annan människa förut (yes en sämre variant).
 
Iallafall åter till detta fantastiska café! Dom hade 2 sorters kaffe och båda vart ekologiska, vi började med att testa en av dom och sen tog vi påtår på den andra sorten (båda var otroligt goda). Till vårat kaffe delade vi på 2 kakor, en mandel och rabarber crossiant samt en rabarber och vanilj pasteldenata.
 
Där finns massor med andra underbara ställen att besöka i närheten (bla Gram där jag jobbar) har ni tur med vädret så kan man sitta ute på deras "gräs" bänkar! Om ni nu undrar vad det är så gå ditt och se själv♥"
Powered by Jasper Roberts - Blog