Grodda chiafrön och hur startar man ett företag a la Resilient

När man har köpstopp så gäller det att vara kreativ! Här har ni mina groddar odlade på chiafrön♥
 
Dom senaste dagarna har jag varit i skolan samt torpet! Torsdags gick åt att mysa lite med familjen, det blev pasta carbonara till middag. Till efterätt blev det en bättre variant av chokladkaka med majsmjöl, SÅ GOTT! Ska ge mig ut i butik när köpstoppet upphör och kolla efter svenskt gmo fritt majsmjöl, någon som vet vart man kan hitta det?
 
Vi gick igenom grupparbete i Torsdags, ska bli så KUL! Uppgiften är att ett par frivilliga i klassen anmäler sig som företagare (antingen har man ett företag eller är i uppstart). Sen slår vi ihop oss i grupper och ska då hjälpa till att starta/vidareutveckla affärsidén/företaget. Ser framemot alla lärdomar vi kommer få ta del av och eventuellt kanske man passar på att starta upp något vid sidan av!
 
Här kommer några punkter som är bra att ha med sig i en uppstart enligt oss Resilientare:
 
Affärsidé
Affärsplan
Namn, företagsform och elevator pitch
Marknadsföringsplan
Konkurrenter
Webb och sociala medier
Redovisning, bokföring, skatter och avgifter
Försäkring och A-Kassa
Försäljning och prissättning
Nätförsäljning
Miljöplan och resiliens
Kapital och finansiering
Produkt- och tjänstutveckling
Grafisk profil och tryckmaterial
Samarbetsformer
Budget och resultat
Diversifiering eller specialisering
Råvarobehov
Utvecklingspotential
Pre-mortem
Har ni något att tillägga på listan så feel free to tell me!
 
Den här filmen under såg vi i Fredags och den bör ALLA se! Fruktansvärt bra filmat.
Film - How to Let Go of the World and Love All the Things Climate Can't Change.
affärside - chiafrön - chiasylt - ekologiskt - företag - groddar - hållbart - hållbartföretagande - köpstopp - resilient - resiliententreprenörskap
Powered by Jasper Roberts - Blog