Granola a la oddeco!

Jag ÄLSKAR granola! Och ännu bättre blir den när man blandar in "färska" nötter samt bär ♥

4 dl havregryn
1 dl solrosfrön
1 dl pumpakärnor
0,5 dl chiafrön
1 dl hasselnötter (grovhackade)
1 dl vatten
0,5 dl honung
0,5 dl rapsolja
Kanel, kardemumma eller annan krydda om det så önskas.
 
Sätt ugnen på 175°. Blanda samman vatten, honung, olja och eventuella kryddor i en kastrull. Värm blandningen och stäng sedan av, släng ner resterande ingredienser. Fördela granolan på en plåt och grädda i 30 min, rör runt lite efter halva tiden. Ta sedan ut granolan, låt svalna och häll i en bunke. Blanda ner "färskvarorna" såsom torkade bär, valnötter, mandlar, kokoschips eller annat smarrigt du har liggandes hemma. Förvara i en fin glasburk ♥ 
ekologiskt - granola - hemmaklok - hållbart - recept
Powered by Jasper Roberts - Blog